Fotogalerie LUMAS geopend

03-02-2014 13:30

Op 25 januari opende de nieuwe fotografiegalerie LUMAS in Amsterdam. Met de uitnodiging in de tas, maar ook een lange filegevulde route tussen Tilburg en de hoofdstad kon De Museologue er niet bij zijn. Toch is deze opening het vermelden waard. Er zijn mooie tentoonstellingen van gerenommeerde fotografen te zien in het pand vlakbij het Museumpark. Wie een kunstbudget heeft beraamd voor 2014, kan hier prachtige, betaalbare foto's vinden in beperkte oplagen. Dus mocht je eens buiten de gebaande, Amsterdamse museumpaden willen lopen, is een bezoekje aan de galerie een aanrader.

[...] De wereld van de fotokunst. Die is zwart-wit en kleurig, verrassend en betoverend, levendig en inspirerend. In deze wereld ontdekten we veel onbekende dingen en leerden bekende dingen opnieuw te ontdekken. Om dit enthousiasme door te geven, hebben wij LUMAS opgezet. 

Tot en met 9 maart is in Lumas de tentoonstelling Cuba - Expired te zien van fotograaf Werner Pawlok. Hij legde het oude, authentieke Havana vast in sfeervolle beelden van vervallen pracht en praal en de schoonheid van armoede. 'Like' de composities en  kleuren!