Dinosaurussen in Post Rotterdam

27-01-2014 13:07

In het oude postkantoor van Rotterdam - Post Rotterdam - is vanaf 7 februari 2014 een expositie te zien over dinosaurussen: Living Dinosaurs. De dino's nemen het stokje over van de Leonardo da Vinci, van wie hier het afgelopen kwartaal tekeningen en uitvindingen te zien waren. In deze bijzondere expositieruimte zijn tot in juni 19 dinosaurus-modellen op ware grootte en fossielen te bekijken. Verder leer je er over de ontwikkeling en het uitsterven van de dinosaurussen. Je bent uitgenodigd mee op tijdreis te gaan vanaf 400 miljoen jaar geleden tot nu. 

De expositie raakt aan onze (jeugd)fascinatie voor de uitgestorven megamonsters. Daarom is het een uitdaging voor de makers, drie grootmachten One-Go Events (ook Da Vinci- The genius), Imagine Exhibitions en Aurea Exhibitions, om deze expositie boven die sensatie-level uit te laten stijgen. De vraag is of de expositie een eigen perspectief laat zien, een aanvulling op de foto's in de jongensboeken. 

De website en de uitstraling van de drie organisatoren doet vermoeden dat 'het vermaken van het publiek met een sensationeel thema' het hoofddoel is van de expositie. Op de website van 'Living Dinosaurs' is beschreven dat twee Rotterdamse professoren van het Erasmus Medisch Centrum meewerkten. Zij hopen aandacht te schenken aan de betekenis die het uitsterven van de dinosaurussen voor ons heeft. Deze hoop wordt op de website, dehet officiële marketingkanaal van het evenement, niet bevestigd. Het blijft dus de vraag of hun academische weetjes volledig binnen de commerciële uitstraling van het evenement blijven ingetimmerd, of dat zij een aanvullende inhoud aan de expositie hebben kunnen geven. Vanaf 7 februari kunnen we het beoordelen.  

Laat het weten als je hier een mening over hebt!

 

comments powered by Disqus