De Kunsthal heropend

03-02-2014 13:31

Een zootje ongeregeld. Het publiek bestaat uit kleurrijk bebrilde en opvallende geschoende, opgedirkte museumliefhebbers. Niemand beweegt een spier op de 'openingsmuziek', die uit een mobiele speaker schalt en tracht de indruk te wekken dat hier iets gaande is. We staan met de neuzen richting nieuwe museumingang, aan de kant van het museumpark. Maar het is niemand duidelijk waarom we maar eens per kwartier een halve meter dichtbij komen. 

Dan moeten wij inslinken, met de hakken op de schoenneuzen van de chique heer-met-hoed achter mij en de neuzen in het oranje, gekrulde haar van de chique dame voor mij. Want dames en heren, hier komen de V.I.P.'s van vandaag. Hier zouden wij nog wel begrip voor hebben gehad, als wij eens wisten wie die hooggeëerde mensen toch waren.

De jazz combo zal wel al zijn begonnen zonder ons. De opening door burgemeester Aboutaleb heeft vast al ergens achter die deur plaatsgevonden. Er hangt nog geen vlag, programma of aankondiging bij de Kunsthal. Wij krijgen er allemaal niets van mee, wat zich mogelijk afspeelt binnen Koolhaas' muren. 

3600 mensen hebben het gedurende de dag voor elkaar gekregen, maar De Museologue houdt het voor gezien. De Kunsthal is beter georganiseerd op een rustiger tijdstip.